Untuk Kontraktor Pembekalan Yang Ingin #Daftar Lesen Kewangan
January 22, 2017
Nak Buat Lesen?
January 23, 2017
Show all

NAK JADI KONTRAKTOR YANG BERJAYA

[INFO] Kepada Kontaktor Yang Baru Menceburi Dalam Bidang Ini

Kontraktor terbahagi kepada 2 bahagian

1. Kontraktor Pembinaan / Mekanikal / Elektrikal / Paip (KONTRAKTOR PEMBINAAN)
2. Kontraktor pembekalan

KONTRAKTOR PEMBINAAN / MEKANIKAL / ELEKTRIKAL / PAIP
==================================================

– Kontraktor Pembinaan anda hanya perlu mendaftarkan syarikat dan CIDB,
– Kontraktor Mekanikal anda hanya perlu mendaftarkan syarikat dan CIDB,
– Kontraktor Elektrikal anda hanya perlu mendaftarkan syarikat, CIDB dan ST,
– Kontraktor Paip anda hanya perlu mendaftarkan syarikat , CIDB dan SPAN,

Sekiranya anda ingin memohon kerja-kerja dengan Kerajaan, anda perlu memohon SCORE/SPKK yang di uruskan oleh CIDB dan TARAF BUMI yang di uruskan oleh PKK.

Sekiranya ingin menjadi kontraktor yang buat kerja dengan pihak SWASTA cukup sekadar anda ada CIDB/ST/dan SPAN

KONTRAKTOR PEMBEKALAN
========================

Kontraktor Pembekalan ini adalah kontraktor yang membekal barangan seperti perabot, peralatan sekolah, hospital dan banyak lagi. Ia juga meliputi kontraktor perkhidmatan seperti Potong Rumput, bersih bangunan, angkat sampah dan banyak lagi.

Kontraktor Pembekalan cukup sekadar mempunyai syarikat dan lesen kewangan dan sijil taraf bumiputra yang di keluarkan oleh Kementerian Kewangan Malaysia (MOF).

Maklumat di atas ini boleh membantu anda untuk membuat pilihan menjadi kontraktor yang mana satu atau kedua-duanya.

DAH JADI KONTRAKTOR
====================

Pada semua kontraktor ingin juga saya kongsi bersama dengan anda bagaimana ingin menjadi kontraktor yang berdaya maju dan boleh bersaing dengan kontraktor yang dah besar serta berpengalaman.

Saya berpengalaman dalam bidangan pengurusan permohonan sijil dan daftar syarikat selama 15 tahun, saya dah berjumpa beribu kontraktor dan pernah interview mereka bagaimana mereka boleh berjaya serta memiliki projek yang banyak. Macam2 saya dapat dari mereka sehingga ada yang dah tak cari JOB, job datang sendiri bergolek-golek, ada yang JOB tak putus2, kalau lihat statement bank mereka setiap bulan ada je payment yang masuk. Tetapi mereka semua ini sangat baik dan tak sombong. Rahsianya cukup mudah “ Jaga Solat Buat Solat sunat Duha dan Tahjud”insyallah rezeki akan dan tak di duga.

Saya juga pernah mengambil pengalaman dari mereka dan cuba praktikkan sendiri

Memang terbukti dan berjaya mendapat banyak tender, di sebabkan minat saya tak lama dalam kontraktor maka saya fokus pada bisnes asal saya dalam bidang management.

Cuba kita lihat bangsa Cina, mereka mempunyai pesaingan dari bangsa mereka sendiri tetapi kenapa mereka boleh tanpa mengharap tender dari kerajaan. Apa yang hebatnya mereka ini. Saya juga mempunyai client dari bangsa cina yang ramai dan mereka juga tidak pernah kedekut ilmu dangan saya, sebab mereka juga banyak memberi tunjuk ajar bagaimana org cina boleh berjaya.

Sebenarnya kita boleh lakukan macamana mereka lakukan. Saya dalam management saya banyak tahu semua sejenis perniagaan dalam malaysia.
Untuk menjadi usahawan kontraktor kita tidak boleh bergantung pada projek kerajaan, kita mestilah menjadi usahawan kontraktor, yang mampu memberi perkhidmatan pada kerjaan dan swasta. Ada banyak cara dan kreteria yang boleh saya jelaskan.

Sebagai seorang usahawan kontraktor anda perlu tahu

-PEMASARAN
-PENGURUSAN AKAUN
-MEREBUT PELUANG
-MEMPUNYAI ILMU DALAM BIDANG YANG DICEBURI

Bagaimana caranya untuk lakukan semua ni, mudah sahaja bak kata Dr. Azizan Osman anda perlu ada Mentor untuk berjaya. Panjangan sangat saya taip

Ada masa saya akan kongsi bersama lagi
Hubungi saya untuk mendapatkan khidmat konsultan
whatsapp – 016-6853335

adminams
adminams
Menguruskan Pendaftaran Lesen CIDB, Lesen Kewangan (MOF), KPL, DAFTAR SDN BHD, SETIAUSAHA SYARIKAT, PENGURUSAN AKAUN SYARIKAT & LAIN2 LESEN - Call 016-6853335

Comments are closed.